Testimonis

Vaig conèixer l’assessorament filosòfic de l’Enric a través d’un taller que potser va durar un parell d’hores. Va ser una experiència breu, però em va quedar gravada a la memòria.

Sentint un gran alliberament, el taller em va ajudar a discernir el que, per a mi, és essencial d’allò que és secundari, i un cop conegut, assumir el preu de conquerir la pròpia autenticitat.

Amb aquesta comprensió vaig guanyar un sentit per una qüestió vital que em neguiteja fa molt de temps -la relació amb la meva mare-, així com la força per donar les passes que em porten a estimar-la essent jo mateixa, conreant la capacitat de donar espai a les emocions que em separen d’ella.

E. I. 45 anys


Vaig contactar amb l’Enric Carbó buscant assessorament filosòfic com a complement al tractament psicològic que estic fent per superar una adicció a l’alcohol. Sóc llicenciada en Filosofia i aixó em va fer tenir curiositat i confiança en aquest tipus d’assessorament.

Partint, doncs, del problema concret de l’adicció, amb l’assessorament filosòfic estem fent un treball d’indagació per trobar les raons que ens porten a un determinat comportament. L’assessorament dona unes pautes, obre un camí o dona una marc per la reflexió personal ja que el treball el fa la pròpia persona. L’assessor ajuda a fer conscients patrons de comportaments, concepcions fixes, prejudicis i altres pensaments que ens bloquejan en la nostra evolució com a persones sanes. Treure a la llum patrons de comportament o pensament bloquejants ens dona l’oportunitat de portar a terme un enfrontament conscient i així trobar solucions. I per això necessitem una mirada externa, la de l’assessor filosòfic, que ens ajudi a identificar aspectes que nosaltres mateixos dins de la nostra subjectivitat no podem detectar fàcilment.

L’Enric Carbó, amb la seva saviesa eclèctica, proximitat i sentit de l’humor m’està sent de gran ajuda en la meva tasca de recuperació d’una personalitat malfeta. M’està ajudant a desmontar creences que inhabiliten el meu desenvolupament, a fer una mirada interior sense prejudicis i pors amb l’objectiu de fer un exercici d’autoconeixement que em permeti una relació sana amb mi mateixa i amb el món que m’envolta.

S.M. 43 anys


En la consulta d’assessorament filosòfic ets escoltat sobre una situació de vida concreta que et genera conflicte. Amb l’ajuda de l’assessor es van identificant i analitzant les diferents cares i implicacions del problema, la resposta emocional generada i les diferents opcions per resoldre’l i els seus condicionants. D’aquesta manera s’obté una visió de conjunt clara a partir de la qual es consideren els diferents plans d’acció a portar a terme per afrontar la situació.

Arribats a aquest punt se’ns convida a posicionar-nos sobre què estem disposats a fer per solucionar o afrontar el problema. Aquest autoqüestionament pot referir-se només a aquesta situació concreta però fàcilment pot tenir implicacions de més ampli abast relacionades amb el nostre propòsit de vida sobre el qual també se’ns convida a reflexionar.

Sigui com sigui per tal de passar a l’acció és important deixar enrera les emocions negatives que ens paralitzen i substituir-les per altres emocions i actituds de caire més dinàmic, com ara l’acceptació, la responsabilitat i el compromís. L’assessorament filosòfic també ens pot ajudar en aquest procés.

De manera resumida, l’assessorament filosòfic ens pot ajudar en el procés de clarificació, posicionament i afrontament de problemes.

Xavier Llauradó, 42 anys, Reus.

3 respostes a «Testimonis»

 1. Vaig conèixer l’assessorament filosòfic de l’Enric a través d’un taller que potser va durar un parell d’hores. Va ser una experiència breu, però em va quedar gravada a la memòria.

  Sentint un gran alliberament, el taller em va ajudar a discernir el que, per a mi, és essencial d’allò que és secundari, i un cop conegut, assumir el preu de conquerir la pròpia autenticitat.

  Amb aquesta comprensió vaig guanyar un sentit per una qüestió vital que em neguiteja fa molt de temps -la relació amb la meva mare-, així com la força per donar les passes que em porten a estimar-la essent jo mateixa, conreant la capacitat de donar espai a les emocions que em separen d’ella.

  E. I. 45 anys

 2. He conegut a l’Enric perquè som del mateix ram professional.
  Diré que m’ha ajudat a lligar caps i veure “cosetes” del meu cas personal, com si es tractés d’un “crim” i, fent indagació a l’estil el detectiu Holmes. També diré que ajuda a trobar la pau amb un mateix quan ajuda a perdonar-se a un mateix.

  Agraeixo a l’Enric la seva ajuda i grau d’implicació.

  A.B. 55 anys

 3. Vaig conèixer a l’Enric com a «col·lega», atès que som del mateix ram.

  M’ha ajudat a descobrir “cosetes” del meu cas personal, com si fos un “crim”, fent indagació a l’estil el detectiu Holmes i lligant caps de situacions repetitives de la meva vida.

  També m’ha ajudat a perdonar-me, quan un mateix s’adona que ha optat per una conducta de fidelització familiar.

  Gràcies per la seva ajuda i entrega.

  A. B. 55 anys

Deixa un comentari

A %d bloguers els agrada això: