Cercle d’homes

Des de l’any 2012 a Tortosa hem organitzat un Cercle d’homes per explorar la nostra masculinitat en grup i evolucionar cap al nostre propòsit.

El Cercle pretén ser un espai d’intimitat i respecte a allò que cadascú és. Un espai no marcat pel pes de la nostra “màscara social” en que aprenem, amb els altres, a contactar amb les nostres necessitats més autèntiques i a trobar el coratge d’anar a buscar el que de veritat dóna sentit a la pròpia vida.

T’interessa formar part del cercle? Contacta’ns.

Si us plau envia un email a consulta[arroba]filo.cat i respòn a aquestes preguntes

  1. Per què estàs interessat a unir-te a un Cercle d’homes?
  2. Què vols treure de pertànyer a un Cercle d’home?
  3. Què esperes aportar al pertànyer al Cercle d’homes de Tortosa?
  4. Tens alguna experiència prèvia amb cercles d’homes o treballs amb la masculinitat?

Si desprès d’haver llegit això encara no estàs segur de si el Cercle t’anirà bé per a tu i tu per al Cercle, no dubtis en trucar o escriure’ns per a qualsevol aclariment

Ei, dones, disculpeu que això sigui només per a homes:-D. Us asseguro que indirectament també us en beneficiareu;-) Aquesta feina és bona per a tothom.

Sobre el coordinador -Enric Carbó

IMG_4379La principal motivació per a involucrar-me amb Cercles d’homes ve de la meva necessitat d’aclarir-me, sobre tot per les doloroses conseqüències amb que sovint m’he trobat al relacionar-me amb les persones que més he estimat. La perplexitat, la manca de models i els fracassos m’han dut a aquesta recerca i a trobar-me amb altres homes que, com jo, ens hem adonat que el treball en grup i la pràctica de l’autenticitat ens dóna un arrelament, una força i un goig que ens permet anar més enllà d’allò que ens «enganxa» i ens impedeix la nostra plenitud.

Aquests «enganxes» tenen una arrel sociocultural que he estudiat teòricament sobre tot amb el model integral de Ken Wilber, i amb altres autors com Warren Farrell o el blog «Hombres, género y debate crítico». De tota manera m’interessa més el treball personal, intern, perquè és el que m’ha dut a evolucionar. A més d’aquest l’estudi teòric, he fet tallers amb Josep Mª Fercigla, Alfonso Colodrón i Thomas Hübl. Des de 2005 participo amb grups d’homes. Al gener del 2014 Graham Reid Phoenix va fundar el Virtual Men’s Gathering i des del seu inici m’he beneficiat de participar amb homes que duen una bona trajectoria de treball intern amb la masculinitat com Eivind Figenschau Skjellum, Michael Taylor, Richard Alexander Arsic o Tom Kelly, entre altres.

Per un altre costat, el 2012 vaig començar el Cercle d’homes de Tortosa pel qual ja han passat uns quants homes. Alguns van venir a una sessió i no s’hi van quedar, uns altres s’hi han quedat un any, o més i tot. Amb tots ells hem practicat la escolta i el «fer-nos d’espill», i sento un gran agraïment per aquesta oportunitat d’aprendre, de créixer i d’empoderar-nos que tots junts hem creat.

A %d bloguers els agrada això: