- “Fuera de la Caverna de Platón. De la metafísica a la postmetafísica integral“. Ponencia para las VII Jornadas Integrales Ken Wilber. Barcelona octubre de 2009. Ver video.
- L’assessorament filosòfic davant l’ús de drogues i enteògens com a desafiaments ètics. 2008. (Escrit per al Màster en Pràctica Filosòfica i Gestió Social)
- Cap a una integració -i diferenciació- entre asesorament filosòfic i teràpia. 2007. (Escrit per al Màster en Pràctica Filosòfica i Gestió Social)
- L’ordre del caos. 1995
Escrits de crítica al negacionisme de la Síndrome d’Alienació Parental
Altres escrits més quotidians es poden llegir als següents blocs “Consultori de filosofia” i “Masculinitat i política“
-
En quina mesura el que ens passa està en les nostres mans o passa perquè així està establert?
Els antics sí solien creure en el destí, és a dir, que les coses passen perquè així està establert. És el tema de les tragèdies gregues: el protagonista creu que pot escapar-se o desafiar el destí i al final la cosa sempre acaba molt malament, per això era una tragèdia. Ara vivim en una societat … Continua llegint «En quina mesura el que ens passa està en les nostres mans o passa perquè així està establert?»
-
És real la maldat i la bondat, o només són punts de vista?
Aquesta discussió filosòfica va començar a l’antiga Grècia amb Sòcrates i Plató per un costat, i uns filòsofs anomenats sofistes per l’altre costat. Els sofistes deien que només són punts de vista, i que cadascú té la seva opinió. Plató -que va establir les bases de la filosofia-, defensava que la bondat és real i … Continua llegint «És real la maldat i la bondat, o només són punts de vista?»
-
Per què la legalitat i la ètica no avancen al mateix pas, i a vegades, fins i tot ho fan en direccions contraries?
La ètica té a veure amb la felicitat individual, s’ocupa de la següent pregunta «Què he de fer per tenir una vida bona?». En canvi, a legalitat té a veure amb la política. Per als filòsofs antics, la política era més important que la ètica perquè la política s’ocupa del bé comú, és a dir, … Continua llegint «Per què la legalitat i la ètica no avancen al mateix pas, i a vegades, fins i tot ho fan en direccions contraries?»
Llegeix altes articles publicats en aquest bloc.